Apptimize Platform

De meest efficiënte inspectietool voor het beheer van de openbare ruimte.

Apptimize Platform
Missie

Ontwikkel een platform om het voor gemeenten, provincies, aannemers, woningbouwverenigingen en adviesbureau’s makkelijker en efficienter te maken de kwaliteit van hun openbare ruimte en assets in beeld te krijgen en te verbeteren.

Eindresultaat

Het Apptimize Platform helpt aannemers, gemeenten, provincies, woningbouwverenigingen en adviesbureau’s het onderhoud van hun openbare ruimte te optimaliseren en de kwaliteit te verbeteren. Dit doen ze door het gebruik van een smartphone en tablet app voor het uitvoeren van inspecties en maken van meldingen en een web app voor het beheren van de acties die hieruit voortvloeien.

Impact

Het platform, bestaande uit de mobile, tablet en web app, helpt gebruikers de kwaliteit van de openbare ruimte in beeld te brengen en deze te verbeteren. Ik ontwikkelde de merkidentiteit, het design voor alle apps, de website en alle promotiematerialen. Klanten geven aan tijd te besparen en serieuze vooruitgang te boeken op het gebied van kwaliteit van de openbare ruimte.

Bij het ontwerpen van het platform staat gebruiksvriendelijkheid vooraan. Verschillende lagen van de organisatie gaan met het platform aan de slag en de user interface moet voor iedereen direct duidelijk zijn. Het grootste compliment dat ik hierover heb gekregen is dan ook:

 

‘Dit is het eerste softwarepakket dat we gebruiken waarvoor geen gebruikershandleiding nodig is’

Apptimize Platform iPhone app

Samen werken naar optimalisatie

Ik heb intensief samen gewerkt met een aantal eindgebruikers om tot een optimaal eindproduct te komen. Eén van de belangrijke inzichten die in dit proces naar boven kwamen was de behoefte aan een interface met grotere vlakken en veel ruimte. Dit komt doordat een aantal gebruikers de app zullen gebruiken met handschoenen aan die nodig zijn voor hun werkzaamheden. Het is dan niet de bedoeling dat ze deze steeds aan en uit moeten trekken om de app te kunnen gebruiken.

Apptimize Platform iPad app

Wil jij jouw project naar het volgende niveau brengen?

Ik help je graag op het gebied van UX en UI design.
Neem contact op om te kijken wat ik voor je kan betekenen